Nem
téveszthető össze a nokedlivel.
Általában
1 közepes fazék gulyás, bab vagy amibe akarod.
2
tojás
1
csipet só
5-6
ek liszt
2
tojás
1
csipet só
½
kg liszt
víz a
nokedlihez víz is kell.(be lehet tej, tejsavó is még finomabb)
Amennyit
csinálni akarsz, de vedd figyelembe hogy jócskán megdagad.
Só
Vegeta
Bors
De
tehetsz bele zöldborsót, vegyes zöldséget is.
Lábosban
kevés zsiradékon enyhén megpirítod a rizst, ha teszel bele mást is, lehet
mélyhűtött is.
Felengeded
kétszer annyi vízzel, mint a rizs. Sózod, borsozod, esetleg 1 kk vegetával még
ízletesebbé teszed.
Kis
lángon, lefedve addig párolod, amíg a víz elfő. Elzárod a lángot és még
legalább 20 percig lefedve hagyod.
Só
Vegeta
Bors
Lábosban
kevés zsiradékon színesre pirítod a tarhonyát, .
Felengeded
kétszer annyi vízzel, mint a tarhonya. Sózod, borsozod, esetleg 1 kk vegetával
még ízletesebbé teszed.
Kis
lángon, lefedve addig párolod, amíg a víz elfő. Elzárod a lángot és még
legalább 20 percig lefedve hagyod
3
zsemle, de lehet kenyérkocka is.
1, 5
dl tej,
1
csokor petrezselyem,
1
mokkáskanál őrölt bors
2
kiskanál só,
6
evőkanál liszt,
4
tojás
a zsemlét
nagyobb kockákra vágjuk,
tepsibe
szórjuk, és forró sütőben megpirítjuk, majd a tejjel leforrázzuk. A szalonnát
kis kockákra aprítjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, és a fölaprított
petrezselymet megfuttatjuk benne. A tejes zsemléhez adjuk, megborsozzuk,
megsózzuk, végül a lisztet meg a tojásokat is beledolgozzuk. Tizenkét
pingponglabda nagyságú golyót formálunk belőle, enyhén sós vízben 8-10 percig
főzzük nem sokkal azután jó, hogy a víz felszínére jön , végül leszűrjük.